zaterdag 1 september 2012

Dietrich Henschel creëert "Wagner in Bayreuth"

"De vzw REGA, personeelsvereniging van de Regie der Gebouwen Antwerpen, organiseert jaarlijks een concertreeks, hoofdzakelijk gericht naar de bouwsector maar ondertussen ook opengesteld voor particuliere melomanen. Deze concerten hebben een benefietkarakter en zijn ten bate van de strijd tegen levensbedreigende kinderziekten, in 't bijzonder kinderkanker.

Dit jaar is de concertenreeks aan haar zilveren jubileumeditie toe, met een grotendeels vocaal deel. Vooruitlopend op het grote Wagner-jaar 2013 brengt het 25ste Rega-Concert werken van Wagner & tijdgenoten. Zo passeren de revue: schoonvader Franz Liszt, grote fan Gustav Mahler, symbolist Claude Debussy en werd aan Steven Prengels, jong Vlaams componist, een opdracht gegeven voor een nieuw werk, gepast getiteld "Wagner in Bayreuth".

Naast het internationaal gerenommeerde OXALYS Ensemble (regelmatig betrokken bij producties Transparant) en hoboïst Piet Van Bockstal, is bariton Dietrich Henschel te gast. Henschel zingt liederen van Wolf & Mahler en zorgt meteen ook voor de
wereldcreatie van "Wagner in Bayreuth" (met tekstfragmenten uit 'Gotterdämmerung').

Het concert gaat door op 15 december om 20 u in zaal Roma te Borgerhout. Toegangsprijs: 25 eur.

Download volledig programma
Naar website van Steven Prengels

Reservaties : Pierre Beniers E-mail: rega25@scarlet.be

1 opmerking:

Blogger zei

New Diet Taps into Pioneering Concept to Help Dieters Get Rid Of 15 Pounds within Just 21 Days!