dinsdag 28 oktober 2008

Zo onder ons...

Ben alleszins blij dat de Vlaamse Wagner uit zijn firewall treedt.
Wat ik altijd al wou weten, maar nooit durfde vragen: is het echt zo dat lidmaatschap van Uw vereniging de Bayreuth-wachttijden verkort? Of is er nog ergens een binnenweg voor absolute insiders?
Stoute gedachten van een reine dwaas, ik weet het.

Johan Sanctorum

PS Liefhebbers van postWagneriaanse kruisbevruchtingen tussen politiek-filosofie en opera, verwijs ik graag naar Lange Wapper en de digitale Rijn

2 opmerkingen:

Jos Hermans zei

Ledenregistratie in Bayreuth halveert de wachttijd met de helft. Na 5 à 6 jaar bent u theoretisch in het bezit van kaarten.Dat brengt ons in 2013, het jaar waarin een nieuwe Ring van de 200-jarige R.W. op de wereld zal worden losgelaten onder de hoede van een nog steeds geheim gehouden regisseur.Voor die datum valt er in Bayreuth niks te beleven. De kroniek van Bayreuth gaat sinds jaar en dag gebukt onder vele hoogtes en laagtes. Momenteel kan duidelijk sprake zijn van laagconjunctuur.
Sluipwegen naar de Groene Heuvel zijn er wellicht ook maar die zijn zondanig in mystieke nevelen gehuld dat ze enkel te doorgronden zijn door diehard-wagnerianen, een club waar ik u niet toe durf te rekenen.

Patrick zei

Ik ben momenteel het 6de jaar aan het proberen om een ticketje in Bayreuth te versieren. Ik hoop dat het dit of volgend jaar lukt. Ben vooral geinteresseerd om de huidige Parsifal te ontdekken.