woensdag 24 maart 2010

Meer nieuws over de Ring van Guy Cassiers


Guy Cassiers ziet een expliciete samenhang tussen Wagners opera Der Ring des Nibelungen en Robert Musils De man zonder eigenschappen, twee cyclische projecten waar hij tegelijkertijd aan werkt.

Het Toneelhuis : “Beide werken zijn geschreven in periodes van grote maatschappelijke onrust. Wagner schreef zijn opera in de decennia na de burgerlijke revoluties van 1848 en Musil werkte aan zijn roman tussen de twee wereldoorlogen. Guy Cassiers gebruikt Wagner en Musil als een soort van spiegel voor de grote maatschappelijke veranderingen die onze eigentijdse wereld ondergaat. Cassiers en co kijken naar De man zonder eigenschappen en naar Der Ring des Nibelungen doorheen het prisma van de vele vragen die door de globalisering opgeroepen worden: het geproclameerde einde van de geschiedenis en de politiek, de overvloed aan informatie en beelden, de rol van taal en retoriek, de ideologische verwarring, de virtualisering van de werkelijkheid, de realiteit van het virtuele, de dreiging van fanatisme en fundamentalisme, de zoektocht naar samenhang en zekerheid, de crisis van de identiteit en de plek die het individu in dat geheel inneemt.”

Ondertussen is ook de bezetting van Die Walküre en Siegfried vrijgegeven.

DIE WALKÜRE
Met: Simon O’Neill (Siegmund), John Tomlinson / Mikhail Petrenko (Hunding), René Pape (Wotan), Waltraud Meier / Anja Kampe (Sieglinde), Nina Stemme / Irene Theorin (Brünnhilde)

Die Walküre zal in de Bourla te zien zijn via live broadcasting vanuit Milaan op 07 december 2010

SIEGFRIED
Met: Johannes Martin Kränzle (Alberich), Anna Larson (Erda), Nina Stemme / Irene Theorin (Brünnhilde). Maar wie wordt Siegfried ?

Première Siegfried : Teatro alla Scala, Milaan: 7 december 2012 .

Integrale cycli van DER RING DES NIBELUNGEN zullen te zien zijn in het Wagnerjaar 2013.
- Staatsoper unter den Linden, Berlijn: vanaf 22 maart 2013
- Teatro alla Scala, Milaan : juni 2013

Geen opmerkingen: