woensdag 11 augustus 2010

Ondertussen in Bayreuth...

Aangezien de regisseur van de Ring van 2013 nog steeds niet bekend is, loopt in Bayreuth nu het gerucht dat de Ring, in navolging van Stuttgart en Essen, aan 4 verschillende regisseurs zou worden uitbesteed. Dat zou, gezien de weinige tijd die er nog overblijft, wel eens de enig mogelijke optie kunnen zijn. Verscheidene gecontacteerde filmregisseurs (Tarantino, Tykwer ?) zouden tijdens de onderhandelingen hebben afgehaakt.

Kirill Petrenko, de gedoodverfde dirigent van de Ring, zou zijn contract nog steeds niet hebben ondertekend. Naar verluidt zou hij eerst willen weten wie de regisseur wordt. Maar Petrenko wordt ook genoemd als eerste keuze in de opvolging van Kent Nagano aan de opera van München.

Christian Thielemann daarentegen heeft zijn contract als muzikaal adviseur van de Wagnerzusjes wel ondertekend. Daarmee wordt hij inzake artistieke keuzes zowat de belangrijkste figuur op de Groene Heuvel. Thielemann was lange tijd niet in de running voor de post als dirigent van de Ring van 2013 wegens het gelijktijdig lopende Ringproject in Baden-Baden maar door de jammerlijke annulatie van dit project zou Thielemann nu wel eens de Ring-dirigent van Bayreuth kunnen blijven.

Geen opmerkingen: