donderdag 11 november 2010

Opera op het Witte Doek : Elektra in Cinema Zuid


Bij Opus Arte verscheen zopas een dvd/blu ray van Elektra uit Baden-Baden, opgenomen in januari van dit jaar in het kader van de Winterfestspiele. Net zoals bij "Der Rosenkavalier" vorig jaar had men in Baden-Baden het uitstekende idee om de ondertussen reeds 13-jaar oude productie van Herbert Wernicke uit München opnieuw in te studeren. Vanzelfsprekend werd ook dit keer de muzikale leiding in handen gegeven van Strauss-specialist Christian Thielemann...

Het is alsof twee dramaturgen wedijveren voor het spannendste resultaat : Herbert Wernicke op de scène en Christian Thielemann in de orkestbak. Thielemann brengt de grandioze moderniteit van Strauss' lyrisch-broeierige en explosieve partituur haarscherp naar de oppervlakte. Wernicke concentreert zich op de naakte essentie, zweert bij de kleuren zwart en bloedrood en huldigt het maxime : "Nichts passiert, aber das mit Spannung".

Linda Watson stelt niet teleur in haar roldebuut als Elektra. Jane Henschel is fenomenaal als Klythämnestra: de koele, berekende psychopate die ze neerzet is uiterst gedifferentieerd, zowel in voordracht als mimiek. De jeugdig stralende sopraan van Manuela Uhl is een ware ontdekking.

Wij vertonen deze productie in Cinema Zuid op 05 februari 2011.BLU RAY
Amazon UK (Beste koop)
Amazon DE
Amazon FR

DVD
Amazon UK (Beste koop)
Amazon DE
Amazon FR

Geen opmerkingen: