vrijdag 25 maart 2011

Royal Opera House : seizoen 2011-2012


Er is werk aan de winkel voor Kasper Holten in ROH Covent Garden! Zo leert ons de eerste inkijk in het allesbehalve overrompelende programma van volgend seizoen :

1. Er is de herneming van Graham Vicks succesvolle "Meistersinger von Nürnberg". Wolfgang Koch, die zo'n uitstekende Telramund was in de Münchense Lohengrin heeft het intussen tot Hans Sachs geschopt. Van ene Bryn Terfel geen spoor in Londen. John Tomlinson, jarenlang de coryfee van deze productie, doet een stapje terug als Pogner. Zijn carrière zit er jammer genoeg op. Spijtig dat zijn Sachs nooit is ingeblikt geworden voor het cinemascherm. En waar blijft Keith Warners Londense Götterdämmerung met zijn fascinerende Hagen? Waar blijft Harry Kupfers Berlijnse Parsifal met de meest bevredigende Gurnemanz die ik ooit heb gezien ?

2. David McVicar voert de regie in een nieuwe productie van Les Troyens. Die is prominent bezet met Anna Caterina Antonacci, Eva-Maria Westbroek en Jonas Kaufmann. Antonio Pappano dirigeert. Na Gardiner/Kokkos en Mehta/La Fura dels Baus wordt dit allicht de derde videoregistratie van het werk.
Berlioz is een componist die nog steeds moet worden verdedigd. Dat merk ik aan de bijzonder lauwe inschrijvingen voor 23 april in Cinema Zuid. Vandaar.

Geen opmerkingen: