vrijdag 22 april 2011

Funny Games : wordt Michael Haneke de Ringregisseur van Bayreuth ?De Oostenrijkse filmmaker Michael Haneke zou in gesprek zijn met Eva Wagner-Pasquier voor de Ring in Bayreuth, zo meldt de Duitse zakenkrant "Handelsblatt". Na Wim Wenders lijkt Bayreuth opnieuw in te zetten op een filmregisseur. Het gerucht zou vernomen zijn uit kringen van de Wagnerfamilie, officieel wordt het door Bayreuth (nog) niet bevestigd.

Haneke heeft bij mijn weten slechts één operaregie gedaan: een naar verluidt zeer geslaagde Don Giovanni voor Mortier in Parijs. Haneke zou niet eens een onlogische keuze zijn : al zijn meesterlijke films ("Das weisse Band", "Caché, "La Pianiste", "Code inconnu", "Funny games"), reflecteren op één of andere manier over geweld, niet toevallig het hoofdingrediënt van de Ring.

Andere geruchten spreken dan weer van Florian Henckel von Donnersmarck. Dat lijkt eerder onwaarschijnlijk want die haakte vroeger reeds af voor de Ring in Baden-Baden. Ook operaregisseur Christoph Loy wordt genoemd. De beslisssing zou moeten vallen voor het einde van de zomer.

Geen opmerkingen: