dinsdag 28 juni 2011

Ondertussen in Bayreuth...


1. Voor het feestelijke jaar 2013 zal de opera van Leipzig i.s.m. Bayreuth Wagners jeugdwerken "Die Feen", "Das Liebesverbot" en "Rienzi" via een gezamelijke inspanning opnieuw voor het voetlicht brengen. Geweldig idee! Daar zaten we nu net op te wachten. Terwijl er geen geld was voor een 3D-film van De Ring...

2. Het Bundesrechnungshof heeft de verdeelpolitiek van de tickets doorgelicht en daarbij de aanbeveling gedaan om de meeste van de ondoorzichtige contingenten af te schaffen. Het blijkt immers dat 60% van de kaarten niet in vrije verkoop belanden maar in de zakken van gepriviligieerde groepen: die Freunde von Bayreuth (14000 tickets),sponsors, vertegenwoordigers van locale en regionale besturen, solisten, dirigenten, regisseurs en pers (ca. 1000 tickets). Staatssecretaris Bernd Neumann heeft beloofd om dit te onderzoeken.

3. Hans Neuenfels' Lohengrin zal op Arte te zien zijn op 18 augustus. Het zal de eerste keer zijn in de geschiedenis van de Festspiele dat een productie live zal worden uitgezonden.

Met Klaus Florian Vogt als Lohengrin en Annette Dasch als Elsa. Andris Nelsons dirigeert.

Geen opmerkingen: