zondag 5 februari 2012

Lars von Trier naar Bayreuth


Af en toe komt er dan toch nog eens wat opbeurend nieuws vanuit Bayreuth.
Christian Thielemann en Katharina Wagner zouden opnieuw in onderhandeling zijn met Lars von Trier. Von Trier, die ooit aan de slag ging als regisseur van De Ring, haakte 2 jaar later af omdat hij vreesde met zijn gekmakend perfectionisme het leven van alle deelnemers tot een hel te maken. Von Trier zou nu een „kleinschaliger“ werk van Wagner voor zijn rekening nemen. En wie heeft, getuige het superbe „Melancholia“, zijn plaats in de tempel van Bayreuth het afgelopen jaar meer verdiend dan Von Trier ?

Maar ook als filmmaker lijkt Wagner von Trier niet los te laten. In een interview beweerde hij onlangs pas rustig te kunnen sterven als hij De Ring heeft ingeblikt...

Toch weer eens iets om naar uit te kijken...

Ander goed nieuws : ter compensatie van het verlies van hoofdsponsor Siemens voor de public viewings tijdens de Festspiele trekt Bayreuth nu naar de cinema. Op 11 augustus zal Herheims Parsifal niet alleen live op Arte te zien zijn maar ook in meer dan 100 cinema’s in Duitsland. De tickets zouden 28 tot 32 euro kosten. De beide pauze’s zouden worden opgevuld met een randprogramma dat door Katharina Wagner en Klaus Florian Vogt gemodereerd zal worden.

Geen opmerkingen: