zaterdag 27 juni 2015

Evelyn Herlitzius vervangt Anja Kampe in Bayreuth als Isolde


Is er een nieuw schandaal in de maak in Bayreuth ? Na Eva-Maria Westbroek verlaat nu ook Anja Kampe de arena als Isolde. Nauwelijks vier weken voor de première geeft ze de fakkel door aan Evelyn Herlitzius. Heeft Kampe de partij onderschat? Ze neemt immers ook de partij van Sieglinde voor haar rekening. Dat kan ik moeilijk geloven want ze heeft de partij al in Glyndebourne gezongen.

De meer voor de hand liggende reden moet weeral in de buurt van Christian Thielemann worden gezocht, zo bericht de krant Merkur. Vrijdagavond zou het tussen Thielemann en Kampe tot een botsing gekomen zijn. Thielemann zou haar het leven behoorlijk lastig hebben gemaakt sinds hij de verkiezing tot chef van de Berliner Philharmoniker moest afstaan aan Kirill Petrenko. Anja Kampe, moet u weten, is tegenwoordig de levensgezellin van Petrenko.

Als dit waar blijkt te zijn dan heb ik het met Thielemannn, de meest onwagneriaanse egotripper van het dirigentengilde nu wel eventjes gehad. Wat de Bayreuther "Tristan und Isolde" betreft is de mislukking nu reeds ingeprogrammeerd want Herlitzius behoort niet tot de categorie van dramatische sopranen die mij ook maar in het minst kunnen bekoren. Also, vielen Dank, gute Freunde aus Bayreuth!

Van Eva-Maria Westbroek is geweten dat ze een auditie met Thielemann niet heeft aangedurfd. Westbroek heeft haar Isolde-debuut vervolgens naar Baden-Baden verschoven maar zoals we hebben kunnen vaststellen tijdens de live-transmissie van "Cavalleria Rusticana" uit New York kampt ze tegenwoordig met behoorlijk wat problemen in de hoogte. Benieuwd af ze dat plan zal doorzetten onder Sir Simon Rattle volgend jaar.

Geen opmerkingen: