zaterdag 14 november 2015

Verliest Richard Wagner zijn plein in Leipzig ?


We herinneren ons nog levendig hoe de linkse culturo's van bij ons de burgemeester van Antwerpen uitdaagden om het Hendrik Conscienceplein om te dopen in het Herman De Coninck plein. Dat was destijds een redelijk misselijkmakende demonstratie van oikofobie. Als u dacht dat zulke wansmakelijke vertoning alleen maar bij ons mogelijk zou zijn dan kent u de Duitse Groenen nog niet.

Die willen nu in Leipzig de Richard Wagner Platz omdopen in de "Refugees Welcome Platz". Toeval of niet maar van hieruit houdt Legida, de Leipzigse variant van de vreemdelingenvijandige Pegidabeweging haar optochten. Niks mis daarmee. De Groene Gutmenschen mogen gerust van mening verschillen met deze even legitieme volksbeweging maar waarom moet de Richard Wagner Platz daarom sneuvelen? De componist werd 100 meter verderop geboren in een pand dat vandaag een winkelcentrum is. Het is duidelijk dat voor de Groenen Richard Wagner een symbool is, een symbool dat hun niet past. Wagner wordt, zoals bekend, ter linkerzijde doorgaans gezien als een racist.

Eigenlijk is het te gek voor woorden maar het Wagnergenootschap van Leipzig zag zich genoodzaakt een tegenaktie op te starten in de vorm van een petitie. U kan de petitie hier ondertekenen.

Geen opmerkingen: