maandag 30 maart 2009

John Gevaert, een jong muzikaal talent

Vorige zondag was ik getuige van een opmerkelijk recital van de 25-jarige pianist John Gevaert in het cultuurcentrum van Puurs. John bleek zich even goed te kunnen inleven in de melancholische fantasieën van Brahms als in de Russische romantiek van Rachmaninov als in de sarcastische humor van Prokofiev. Muzikaliteit stond centraal in dit recital en is dat niet het belangrijkste talent waarover een solist kan beschikken?
John heeft ook een hart voor Wagner. Van onze collega's van het Wagnergenootschap Nederland ontving hij een stipendium voor een studiereis naar de Bayreuther Festspiele. Zowel in Amsterdam als bij onze collega's van Lyon was hij al te gast met een Liszt/Wagner-programma. In het voorjaar van 2010 concerteert hij opnieuw met een Liszt/Wagner-programma in het kader van een nieuw kamermuziekfestival ingericht door het Simoens Trio.
Als Vlaams Wagner Genootschap zullen wij dit concert ondersteunen. Bezoek dit concert en steun een opmerkelijk jong talent! Verdere details volgen later.

Geen opmerkingen: