dinsdag 6 september 2011

Opera in de cinema


Het verschijnsel "opera in de cinema" neemt steeds maar uitbreiding, ook in ons land. Onder de noemer "Viva L'Opéra" gaat UGC Brussel nu ook van start met haar eerste seizoen operavoorstellingen. Daaronder twee live registraties vanuit de Munt: de herneming van Médée van K. Warlikowski en de première van Il Trovatore van D. Tcherniakov, later op het seizoen. De samenwerking met de Munt lijkt verankerd in de programmatie: wordt dit een trend die volgend jaar wordt voortgezet?
Uitschieter in de programmatie is de nieuwe productie van Don Giovanni uit de Scala met een stellaire bezetting : Anna Netrebko, Elina Garanca en Peter Mattei. Regie voert Robert Carsen.
Info & reservatie : Viva l'opera

Utopolis Mechelen/Turnhout herneemt "Tristan und Isolde" van Chéreau/Barenboim vanuit de Scala op 9 september. De rest van het programma is erg zwak met uitzondering van de hierboven vermelde Don Giovanni uit de Scala.
Info : naar Utopolis

Voor de voorstelling van Siegfried op 5 november in Kinepolis zijn er geen goede plaatsen meer in Antwerpen en Gent. Die zijn er wel nog in Brugge en Oostende. Wellicht zal in Antwerpen nog een extra zaal worden geopend.
Met Stephen Gould als Siegfried is dit een niet te missen voorstelling, zou ik denken. James Levine, zopas slachtoffer geworden van een ongelukkige val, laat zich vervangen door de nieuwe muziekdirecteur Fabio Luisi.

Geen opmerkingen: