vrijdag 27 april 2012

Opera in de cinema: Seizoen 2012-2013


ROYAL OPERA COVENT GARDEN
De ROH maakte de producties bekend die zij live of in uitgesteld relais zal uitzenden in de bioscoop:
• Les Troyens (November 2012). Regie: David McVicar. Met Jonas Kaufmann, Anna Antonacci, Eva-Maria Westbroek. Niet te missen!
• La bohème (live January 2013).
• Eugene Onegin (live 20 February 2013). Robin Ticciati. Regie: Kasper Holten. Met Simon Keenlyside, Krassimira Stoyanova, Peter Rose. Niet te missen!
• Nabucco (29 April 2013).
• La donna del lago ( live 27 May 2013). Met Joyce DiDonato , Juan Diego Flórez , Daniela Barcellona
• Gloriana (live 24 June 2013).

Mogelijk zullen deze producties in ons land te bekijken zijn in : Eldorado (Namur), Imagix (Mons/Tournai), Stuart 1 Cinema (La Louvière), cinema's die de eerstvolgende dansproductie zullen uitzenden.
Ook in Duitsland beginnen de ROH-producties meer en meer uitgezonden te worden door cinema's van UCI (o.a. in Duisburg).
Check tijdig de webpagina van ROH : ROH Cinema Season

VIVA l'OPERA
Viva l'opera, het programma dat loopt in de UGC cinema's van Brussel en Antwerpen begint volgend seizoen met het vertonen van producties die reeds geruime tijd op dvd/blu ray verkrijgbaar zijn. Het lijkt wel een emulatie van "Opera op het Witte Doek". Jammergenoeg verdient alleen de door reeds eerder vertoonde "Rosenkavelier" van Herbert Wernicke aanbeveling.
Diegenen die, zoals ik, "Die Walküre" van Guy Cassiers hebben gemist, krijgen hier een tweede kans. Gek genoeg staat René Pape op de bezettingslijst als Wotan terwijl het toch Vitalij Kowaljow was die de partij heeft gezongen. Kiezen kan je hier tussen Franse en Engelse ondertiteling.

Geen opmerkingen: