donderdag 6 september 2012

Utopolis wordt ROH Covent Garden

Eindelijk komt er een tegeninitiatief voor het technologisch vooruitstrevende maar artistiek oubollige project van Peter Gelbs live-transmissies vanuit de Metropolitan. Vanaf volgende maand vertoont Utopolis alle live-uitzendingen van ROH Covent Garden aangevuld met een aantal reeds opgenomen opera en balletvoorstellingen. Ik voelde het aankomen en het is dan ook één van de doorslaggevende redenen waarom ik met "Opera op het Witte Doek" ben gestopt. Zelf heb ik immers regelmatig gebruik gemaakt van het aanbod van Covent Garden (Nozze di Figaro, Macbeth, Salome, Il Barbiere di Seviglia) en met Kasper Holten als artistiek manager kan het met Covent Garden moeilijk de verkeerde kant op gaan. Het betekent ook dat David McVicar voortdurend op de affiche zal staan.

Alvast niet te missen:

1. Kasper Holtens debuut als regisseur in Londen met JEVGENI ONEGIN op 20 februari. Met Simon Keenlyside en Krassimira Stoyanova. De nieuwe muziekdirecteur van Glyndebourne, Robin Ticciato, dirigeert.

2. David McVicars LES TROYENS op 23 november. McVicar kreeg geen goede pers: hij zou teveel hooi op de vork nemen en artistiek uitgeblust zijn. Dat kan zeker waar zijn maar laten we toch maar eens zelf gaan kijken! Met Bryan Himel, Anna Caterina Antonacci, Eva-Maria Westbroek. Antonio Pappano op de bok!

Naar de website van Utopolis

Geen opmerkingen: