maandag 19 augustus 2013

De 24 Hours Ring in Erl


Mocht u heel even getwijfeld hebben of u het goed heeft gelezen : ja, Wagners Ring in 24 uur, het bestaat! De zotskap die dat voor mekaar krijgt kan alleen maar Gustav Kuhn zijn, de triatlon-atleet onder de Wagnerdirigenten wiens exploten steeds driester en olympischer worden. Kuhn heeft dit experiment al eens uitgevoerd en hij zal het volgende zomer nog eens overdoen.

Het begint op vrijdagavond met "Das Rheingold". Zaterdag om 17 u volgt dan "Die Walküre" waarna onmiddellijk daarop een "Siegfried" volgt om 23 u. Ja, u leest het goed, en het wordt overigens een korte nacht want op zondag 11 u moet u er alweer staan voor "Götterdämmerung". Kuhn, die zich steevast per helikopter laat overvliegen, dirigeert alle voorstellingen.

24 u lang in Wagnerdampen ondergedompeld zijn, wat doet dat met een mens? Gesteld dat het goed is uitgevoerd, want je mag er niet aan denken dat het ook nog saai gebracht wordt. Waanzin of unieke ervaring? Het idee is zo krankzinnig dat het mij meteen uitnodigt om het te proberen. Er zijn 876 plaatsen in het gloednieuwe Festspielhaus in Erl.

Meer info & kaarten : Tiroler Festspiele

Geen opmerkingen: