donderdag 5 maart 2015

Seizoen 2015-2016 : Semperoper Dresden


Na de "Rauswurf" van Serge Dorny is de artistieke leiding van de Semperoper tijdelijk in handen van haar financiële directeur Wolfgang Rothe. Dresden is m.a.w. nog steeds op zoek naar een intendant die de Semperoper uit het slop haalt (moeilijk) en die met Christian Thielemann overweg kan (nog moeilijker). Van de 6 geplande premières is er geen enkele die mij interesseert. Van de beide producties die Dorny op de sporen had gezet (Rihms "Die Eroberung von Mexico" en "Pelléas et Mélisande" door La Fura dels Baus) valt niets meer te bespeuren.

GMD Christian Thielemann zelf is slechts in huis om 2 voorstellingen van Arabella, 3 voorstellingen van Die Walküre en 4 voorstellingen van Lohengrin te dirigeren. Wat een geweldige GMD! En toch kan hij, blijkens de aanvaring met Dorny, eenzijdig zijn wil opleggen. Begrijpe wie begrijpen kan. Alle premières worden gedirigeerd door een verschillende dirigent. Zou de redding voor de Semperoper niet kunnen zijn dat hij gewoon verdwijnt? Anders uitgedrukt: Wolfgang Rothe zal wellicht intendant en bezoldigd slippendrager blijven zolang de GMD Thielemann heet.

Anna Netrebko en Piotr Beczala moeten hun Lohengrindebuut zingen in de 30-jaar (!) oude productie van Christine Mielitz.

Nina Stemme zingt één van haar schaarse Brünnhildes in de saaie "Die Walküre" van Willy Decker, samen met Georg Zeppenfeld, Johan Botha, Markus Marquardt, Petra Lang.

Good luck, Semperoper Dresden! Vergeet uw gevel niet te zandstralen !

1 opmerking:

Ashot Arakelyan zei

Hello. My name is Ashot, I'm the owner of the blog http://greatestoperasingers.blogspot.com/
I have a request, can we exchange links of our sites and add in the link's section.
All the best
Ashot